Psykologi

PSYKOLOGI I 10.KLASSE

Helt overordnet handler psykologi om læren om menneskers adfærd og de psykiske processer, der ligger bag disse handlinger. – En umiddelbart lidt langhåret affære, men i faget psykologi prøver vi at gøre de psykologiske processer mere spiselige ved bl.a. at lave praktiske forsøg og tage udgangspunkt i undrende spørgsmål som fx:
• Hvorfor prutter og bøvser vi ikke til et middagsselskab?
• Hvordan opstår gruppepres?
• Hvorfor husker vi duften i farmors hus, men ikke hvad vi fik til middag i sidste uge?
• Hvorfor ryger nogen mennesker?
• Hvilken betydning har det, om man er vokset op i en tryg familie eller i et hjem med misbrug og omsorgssvigt?
Spørgsmålene er mange, og vi kommer omkring en bred vifte af psykologiske emner. I fællesskab plukker vi de emner ud, som I finder mest interessante og bygger videre på disse. Undervisningen er en blanding af psykologiske forsøg, diskussioner på klassen, lærer- og elevoplæg, interessante film/dokumentarer og projektarbejde.

Årsplan Psykologi